jueves, 25 de marzo de 2021

Informació sobre l'activitat "Remena el teu disc dur", Seu Vella

 Benvolguts companys, benvolgudes companyes,

 

Tal i com us vàrem anunciar en la darrera assemblea, hem considerat interessant posar en marxa una iniciativa en la què pugui intervenir tot el col·lectiu de socis i sòcies d'aquesta associació. Es tracta de proposar-vos participar en la elaboració d’un primer vídeo corporatiu de la nostra Associació.

 

L’activitat consisteix en aconseguir un recull de fotografies sobre una temàtica concreta d'interès fotogràfic, que pugui servir de mostra dels nostres treballs com aficionats a la fotografia i, mitjançant la seva difusió a les xarxes socials (Facebook, Instagram, YouTube, grups de WhatsApp, Twitter, ...), sigui a la vegada una eficaç eina de promoció de la nostra entitat.

 

Per aquest primer recull fotogràfic us proposem EL CONJUNT MONUMENTAL DE LA SEU VELLA.

 

Segur que en els nostres arxius, tots tenim emmagatzemades fotografies sobre el monument més emblemàtic de la ciutat de Lleida i un dels més reconeguts de Catalunya. Us animen doncs a que remeneu els vostres discs durs i seleccioneu algunes d’aquelles fotos que considereu que tenen un valor artístic-fotogràfic sobre el tema proposat i ens les feu arribar.

 

Amb les fotografies rebudes en farem un vídeo promocional i el musicarem amb alguna peça musical que sigui adient. La durada del vídeo serà limitada a un quants minuts. Per tant, la quantitat de fotos escollides també ho serà i haurem de seleccionar aquelles que considerem més adients a la presentació segons el guió, valor artístic i durada del vídeo. Calculem que la selecció serà de 30 a 40 fotos aproximadament. Amb totes les fotografies (seleccionades o no pel vídeo promocional) en farem un altre recull també en vídeo que igualment pugui ser mostrat i presentat amb els noms de tots els participants.

 

Pretenem que el recull fotogràfic mostri tots els aspectes del conjunt monumental i per tant, cal que mostrin la Seu Vella en tots els seus aspectes artístics mitjançant la fotografia, des de la panoràmica, a la foto nocturna (amb la lluna plena, amb els focs artificials, ....), amb neu, boira, ..... i també el seu interior (nau central, claustre, ...), de detalls (accessos, portes, ....), etc.

 

L’autoria del vídeo amb el recull fotogràfic serà col·lectiva de l’Associació. Per tant, es una activitat en la que únicament hi poden participar els membres de l’Associació i és molt importat que les fotos acompleixin les especificacions tècniques que tot seguit us indiquem: 

  • Es podran enviar un màxim de cinc fotografies (en color o en blanc i negre).
  • Les fotografies podran estar tractades amb programes d’edició tipus (Photoshop, Lightroom, Luminar, etc.) per fer ajustos bàsics de llums, ombres, etc. i també es permetrà la composició panoràmica i HDR però no es permetrà que el retoc alteri la realitat amb superposicions d'imatges, deformacions o similars.
  • Les fotografies no poden contenir firmes ni marques d’aigua.
  • Les fotografies hauran de tenir una mida de 30 x 40 cm amb una resolució mínima de 16 MPx (4898 x 3265 píxels).
  • Hauran d’enviar-se al correu de l’associació: amicsdelafotodelleida@gmail.com
  • El termini màxim de recepció de les fotos serà el proper 25 d’abril.


A l’enviar les fotografies es cedeix gratuïtament a l’Associació Amics de la Foto de Lleida els drets de reproducció i/o exhibició amb les finalitats que us exposem i el soci en conserva la seva propietat intel·lectual com autor.

 

Tenim força oferiments d’espais per exposar els treballs fotogràfics i no descartem que d’aquest recull fotogràfic en pugui sorgir també una exposició que pugui ser itinerant i per diversos espais. El nostre desig és que després d’aquest vídeo promocional en puguin venir altres sobre temàtiques diverses d’interès fotogràfic col·lectiu i l’activitat pugui tenir continuïtat en el futur.

 

Confiem que la iniciativa sigui engrescadora i us animeu a participar en aquest projecte. ESPEREM LES VOSTRES FOTOGRAFIES!!!!

 

ASSOCIACIÓ AMICS DE LA FOTO DE LLEIDA

Junta Directiva

No hay comentarios: